26/8 2005: Hugo Rasmussen og Jens Lysdal

Åbningskoncert for foreningen blev afholdt fredag den 26. august.

rasmussen_og_lysdahl

Hugo Rasmussen og Jens Lysdal står på hver deres måde for kvalitet og alsidighed. Hugo Rasmussen er kendt i uendelige kombinationer af bands og orkestre lige fra New Jungle Orchestra, der netop fik stjerneanmeldelser for et af Copenhagen Jazzfestivals højdepunkter i Operaen og lige til intens duo-optræden og små ensembler som f.eks. Allstrarz.

Guitaristen og sangeren Jens Lysdal har arbejdet med mange af de store navne inden for dansk musik, f.eks. Povl Dissing, Etta Cameron, Sebastian, Sanne Salomonsen og Kaya Brüel, og han har oparbejdet sin egen stil og platform. Han har skrevet en del filmmusik og senest har han haft et tæt samarbejde med sangerinden og sangskriveren Laura Illeborg.

Duo´en Jens Lysdal og Hugo Rasmussen udgav i 2001 CD´en “Keep the Light in Your Eyes” sammen med Radiounderholdnings-orkesteret. Duoen står for enkelhed og nærvær, og CD´en fik meget flotte anmeldelser og blev nomineret til flere musikpriser

Duoen Lysdal/Rasmussen spillede senere på Sveriges største visefestival “Västervik-festivalen” hvor Sveriges Radio omtalte dem som festivalens ubetingede højdepunkt. Cornelis Vreeswijk’s manager inviterede dem efterfølgende til at spille på Cornelis’ fødselsdag på “Mosebakke” i Stockholm sammen med de bedste af Sveriges trubadurer. Jens Lysdal og Hugo Rasmussen har også spillet på jazzfestivaler i både København og Stockholm.

Fotos fra aftenen