10/10 2008: Trombone Battle

Hold Kulturnat i Utterslev Jazzcafé

Vi starter sæsonen op med lidt af en sjælden konstellation. Trombonen eller trækbasunen som den også kaldes er et instrument som høres alt for sjældent. I vores naboland Sverige har dette ædle instrument en ganske anden og meget mere betydningsfuld status. Ligesom vi er kendte for vores mange bassister herhjemme er svenskerne berømte for deres mange fabelagtigt gode basunister.

Det er lykkedes os at få to af disse trombonespillere til Utterslev. Peter Dahlgren er udråbt til et kæmpe talent blandt Sveriges yngre jazzelite. Han er uddannet på  rytmisk konservatorium i København, men har nu bosat sig i Nordsverige hvor han lever af at spille. Vincent Nilsson har i mange år ledet trombonesektionen i DR bigband. Der er lagt op til trombone-ekvilibrisme på meget højt niveau.

Bag sig har de hammondorgel spilleren Jeppe Tuxen, kendt fra Ibrahim elektric. Bassisten Petter Eldh og trommeslageren Andreas Fryland. Alt i alt er der lagt op til en groovy, bluesy og i den grad basunid aften.

Da det er samme aften der er Kulturnat i København, har vi valgt at sænke billetpriserne. Vi håber at vores faste stampublikum og andre, tros det store kulturudbud, alligevel denne aften har lyst til at kigge forbi jazzcaféen.

Fredag 10. oktober 2008 klokken 20.00

Fotos fra aftenen