Foreningens historie

Utterslev Jazzcafé udspringer af jazzcaféen på Smørum Friskole, der eksisterede i mange år. Her var flere af caféens ildsjæle lærere, her i blandt Anders Jacobsen, der er formand og primusmotor i foreningen, der driver caféen. Anders Jacobsen er selv professionel jazzmusiker ved siden af lærerjobbet. Han har spillet i Ib Glindemanns orkester og spiller i øjeblikket bl.a. i Orbit Bigband. Han er desuden en af de faste studieværter på Radio Jazz. Gennem årene har caféen opbygget en stor kreds af stamgæster og har et godt renomme hos både musikere og hos bevilgende myndigheder i stat og kommune, der støttede caféens drift.

Da Smørum Friskole lukkede for i 2002 blev caféen hjemløs og blev lagt i mølpose. Men der var et kraftigt ønske om at genoptage den, når der blev lejlighed til det. Det var synd, at sådan en perle skulle gå tabt på grund af praktiske omstændigheder.

To af de tidligere lærere fra Smørum Friskole har været ansat på Utterslev Skole fra skolens start i 2002, og her har personale og ledelsen været meget varme på idéen med at genetablere jazzcaféen, så snart der var kræfter til det.

På den stiftende generalforsamling i marts 2005 opstod en vældig energi i kombinationen mellem kredsen bag den tidligere café og personalet på Utterslev Skole. Der var stor opbakning til at videreføre traditionen med kun at vælge musik af høj kunstnerisk kvalitet kombineret med ønsket om at skabe et godt, menneskeligt miljø og hyggelige rammer, hvor der kræses om gæsterne med fadøl, vin og diverse lækkerier.

Statens Kunstfond har da også bevilget støtte til den genopståede café, og der ligger også ansøgning om støtte til afgørelse hos Københavns Kommune. Der er nu etableret kontakt til den store kreds af gamle stamgæster. Det forventes, at stamgæsterne får en kraftig forstærkning af skolens forældre og naboer og andre i nærområdet, der har lyst til en hyggelig aften med kvalitetsmusik.