4/10 2013: Jiggs Whigham

Utterslev Jazzcafé får besøg af en international stjerne når basunisten Jiggs Whigham kommer til København kun for at give koncert hos os fredag den 4. oktober 2013.

Vi har selv fået lov at sammensætte musikerne. Ud over Jiggs Whigham selv skal vi høre Steen Hansen (basun), Søren Kristiansen (klaver) og Johnny Åman (bas).

Basunen er på mange måder et undervurderet instrument i jazzen og det er uhyre sjældent at vi i Danmark får lejlighed til at høre basunister af international klasse.

jiggs whigham

Jiggs whigham som lige er fyldt 70 år her i august er født i Cleveland i USA. Han startede sin karriere i Glenn Millers orkester og har siden spillet i talrige bigbands fra Stan Kenton til Peter Herboltzheimer. I 1995 blev han tromboneprofessor i Berlin. Som dirigent har han i mange år ledet BBC bigbandet og adskillige andre europæiske bigbands. Han bor i dag i Bonn, men rejser rundt i hele verden som trombonesollist.

Steen Hansen er klart vores stærkeste kort til at matche Whigham herhjemme. Han spiller til dagligt i DR bigband. Søren Kristiansen er en af mange dygtige pianister. Hans swingende Oscar Peterson inspireret klaverspil er dog i en klasse for sig. Bassisten Johnny Åman er svensker og bor i Malmø. Et ungt bastalent som er på vej til at erobre den københavnske jazzscene.

Det kan anbefales at komme i god tid ved denne koncert. Mon ikke en god del basunister vil finde vej til Utterslev netop denne aften.

Entre denne aften er kr. 100,-