18/1 2008: Hugo Rasmussen Allstarz

hugorasmussenallstarz

Fredag den 18. januar kl. 20.00

Bassisten Hugo Rasmussen kræver ingen nærmere præsentation. Med sit store, røde skæg og sit stovte og følsomme basspil har han gennem årtier fået en sikker plads i både jazzmiljøet og i bredere kreds. I 1999 dannede han gruppen Hugo Rasmussen All Starz med en række unge jazzpersonligheder, der hver i sær er stjerner, som navnet jo indikerer.

Orkesteret har en aldersspredning på 40 år, men netop dette er med til at give en spændende dynamik. Netop det solide grundlag af sejt swing giver de yngre musikere, der er vokset op i en anden musiktradition, en mulighed for friskhed og nytænkning.

Siden gruppen blev dannet, har den vakt stor begejstring på de danske spillesteder med sin populære blanding af klassiske swingnumre og tidlig bebop spillet med ungdommelig ukuelighed og entusiasme. De spiller en skøn blanding af Count Basie, Louis Armstrong, Duke Ellington og andre store mestre. Der bliver også spillet et par af Hugo Rasmussens egne kompositioner.

Hugo Rasmussen All Stars er et musikalsk bevis på, at jazzmusik ikke er generationsbestemt.  Ud over Hugo Rasmussen på kontrabassen har vi Jacob Dinesen (tenorsax), Kasper Trandberg (cornet), Mads Hyhne (trombone), Heine Hansen (klaver) og Kresten Osgood (trommer).

Fotos fra aftenen